הפעם חלה עם שמרים יבשים ולא עם מחמצת, למרות שבפעם הבאה נראה לי שאנסה להכין אותה על בסיס מחמצת.
לחלה אחת ממש גדולה:
250 גרם קמח כוסמין (אני משתמש בקמח של "מנחת הארץ" שהוא זול יחסית לאחרים)
250 גרם קמח רב תכליתי לבן (אפשר גם קמח לחם)
300 גרם מים
9 גרם שמרים יבשים
9 גרם מלח
35 גרם סוכר
20 גרם שמן זית
ביצה אחת
הכנה:
לחלה אחת ממש גדולה:
250 גרם קמח כוסמין (אני משתמש בקמח של "מנחת הארץ" שהוא זול יחסית לאחרים)
250 גרם קמח רב תכליתי לבן (אפשר גם קמח לחם)
300 גרם מים
9 גרם שמרים יבשים
9 גרם מלח
35 גרם סוכר
20 גרם שמן זית
ביצה אחת
הכנה:
- מערבבים במיקסר או ביד את כל החומרים רק עד שכל הקמח נספג בנוזלים. משהים ל-30 דקות.
- לשים כ-5 דקות במיקסר או 8 דקות ביד (קמח הכוסמין לא מאפשר לישה מאוד ארוכה)
- מניחים לתפיחה ראשונה לשעתיים לפחות. (אפשר אחרי שעתיים להעביר לתפיחה ארוכה במקרר)
- קולעים חלה רגילה מ-3 צמות. אפשר גם להכין חלות קטנות אישיות.
- מתפיחים כשעתיים
- מחממים תנור ל-200 מעלות
- לפני האפיה מכניסים אדים לתנור. אופים את החלות כ-40 דקות עד שהטמפ' הפנימית מגיעה ל-95 מעלות. אם החלה משחימה מהר מדי מכסים אותה בנייר כסף
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה