כלים שימושיים:
משקל דיגיטלי - כדאי להשקיע במשקל דיגיטלי על מנת לשלוט היטב בכמוויות המים, הקמח והמלח שבבצק שהם קריטיים להצלחת המתכון. יש היום בארץ משקלים דיגיטליים טובים בפחות מ-100 ש"ח בחנויות לכלי בית. המשקל ישמש אתכם גם בכל עבודות המטבח האחרות לדוגמה כדי לשקול פסטה או אורז לפי מנות, להכנת עוגות וכו'.
מדחום דיגיטלי - המדחום הדיגיטלי מאפשר לדעת בוודאות האם הלחם מוכן או לא מבפנים ולמנוע עגמת נפש של לחם בצקי ולא אפוי היטב. ניתן לקנות בחנויות לציוד בישול בארץ או להזמין מחו"ל לדוגמה פה (משלוח לארץ בחינם)
כפות עץ - תשמשנה לערבוב הבצק לפני הלישה וגם לערבוב המחמצת אחרי האכלתה במים וקמח.
קופסאות פלסטיק גדולות - אני מוצא אותן מאוד שימושיות ונוחות לערבוב הבצק, להתפחה וגם לש בתוכן את הבצק
נייר אפיה - ישמש לריפוד תבניות האפיה למניעת הידבקות של כיכרות הלחם
סכין חדה לחיתוך הבצק - בעקרון אפשר להשתמש בסכין מטבח חדה מאוד או בסכין יפנית או באלתורים שונים בעזרת סכיני גילוח של פעם אבל אני מעדיף להשתמש בסכין כזאת שנקראת Lame בצרפתית. החיתוך איתה קל ונוח.
אפשר לקנות סכין כזאת אצל לובלינסקי בתל אביב או להזמין מחו"ל, למשל מפה או להכין לבד
קלף פלסטיק ומרית מתכת - לניקוי משטח העבודה משאריות בצק, לסיוע בלישה של בצקים רטובים יחסית, לחלוקה הבצק לכיכרות ועוד.
סלסלות התפחה - חוץ מלתת מראה יפה ומקצועי לכיכרות יש להן כמה תפקידים - לשמור על צורת הבצק בזמן ההתפחה הסופית בבצקים רטובים יחסית וליצור מעין מעטפת ללחם שבאה במגע עם הקמח. נכון להיום המחיר של סלסלות כאלה בארץ הוא כ-100 ש"ח וניתן להשיג אותן בחנויות מתמחות כמו גרובשטיין בת"א
| סלסילת התפחה מאורכת |
| סלסילת התפחה עגולה |
בד התפחה - משמש להתפחה של באגטים וכיכרות מאורכות.מאוד יעיל וזול יחסית במידה ואתם לא רוצים להשקיע בסלסילות התפחה. ניתן לקנות בד פשתן בחנויות יצירה.
מברשת רכה ומברשת קשה - מברשת רכה תשמש להסרת שאריות מיותרות של קמח מהכיכר לפני האפיה. מברשת קשה תקל של ניקוי הקמח המיותר מהכיכר לאחר האפיה.
מחשבון כיס - מאוד עוזר בחישוב כמויות של מים ומלח בבצק. אני אישית נעזר בקובץ אקסל לתכנון המתכונים שלי שבו אני גם רושם את התוצאות ומה אני רוצה לשפר בפעם הבאה. מאוד נח להשתמש בשירות של google docs כי אז גם אפשר לגשת לקובץ מהסמארטפון
חיתולי טטרה - כן אלה של התינוקות. ניתן להשיג ברשתות הפארם. משתמשים בהם לריפוד של סלסילות התפחה וגם לכיסוי של כיכרות שתופחים בצורה חופשית על תבנית.
טיימר דיגיטלי - מאוד עוזר שצריך לשלוט על כמה תהליכים במקביל כמו אפיה של לחם ובאותו זמן לישה או התפחה של לחם נוסף.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה